Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

Ingrediente pentru Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

– 500g carne de curcan tocata
– 3 linguri de pesmet
– 3 linguri de parmezan dat pe razatoare
– 1/2 lingurita cimbru uscat
– 1 lingurita sos worcester
– 2 linguri de amestec de ceapa si telina maruntite impreuna cu robotul de bucatarie
– 1 ou

Mod de preparare Chiftele fragede de curcan cu sos de rosii

Se ameste intr-un bol carnea de curcan, pesmetul, parmezanul, cimbrul, sosul worcester, amestecul de ceapa si telina si oul.

Se fac chiftelutele destul de micute ca sa fiarba bine in sosul de rosii. Din cantitatea de mai sus ar trebuii sa iasa cam 50 de chiftelute.

Pentru sosul de rosii se toaca in robotul de bucatarie o ceapa si o tulpina de telina (se pot toca si manual). Se calesc in ulei de usturoi. Se adauga doua cutii de rosii-prunisoare tocate, apa, o lingurita de cimbru uscat, un praf de sare si zahar dupa gust si se lasa sa de-a in clocot.

Cand sosul fierbe se adauga chiftele facute mai devreme. Se lasa sa fiarba in sos 15-20 de minute. Se amesteca usurel ca se le patrunda bine caldura tigaii.

Dupa ce fierb se lasa sa se raceasca iar apoi se pot servi.

Articole similare

Lasa un comentariu

Cosul tau
0