Buseuri cu macaroane si ciuperci
Ingrediente pentru Buseuri cu macaroane si ciuperci:
– 500g ciuperci proaspete sau conservate
– 200g margarina
– 200g macaroane
– 150g cascaval
– 1buc. oua
– 300ml sos Madera
– 1000g foietaj crud
– 20g sare
Preparare Buseuri cu macaroane si ciuperci:
Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se fierb circa 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Ciupercile proaspete sau conservate se taie lame, iar cascavalul se rade fin. Se prepara foietajul si sosul Madera folosind retetele respective.
Buseurile se prepara astfel: foietajul se intinde in foaie groasa de 2 cm si se decupeaza in bucati de forma rotunda cu diametrul de 7-8 cm; jumatate din cantitate se asaza in tava stropita cu apa, iar la cealalta jumatate se decupeaza mijlocul cu o forma rotunda cu diametrul de circa 3 cm. Coroana de cerc se asaza simetric peste bucatile intregi si se unge suprafata cu ou. Se coc pana capata o culoare galben-aurie.
Ciupercile se inabusa cu margarina, se adauga sare si sosul Madera si se fierb impreuna timp de 10 minute. Se ia vasul de pe foc, se adauga macaroanele si se amesteca. Cu aceasta compozitie se umplu buseurile, se presara deasupra cascaval ras si se gratineaza la cuptor, circa 5 minute.
Preparatul se serveste cald.