Butoiase din morcovi
Ingrediente pentru Butoiase din morcovi
– 1000g morcovi
– 150g unt
– 100g rosii
– 100g gogosari rosii
– 500g salata boeuf
– 1000g supa de carne
Preparare Butoiase din morcovi
Morcovii, cu diametral de 5-6 cm, se fierb intregi in supa de carne, fara sa se inmoaie prea mult. Salata boeuf se prepara folosind reteta respectiva. Rosiile si gogosarii rosii se curata de coaja si se taie felii foarte subtiri.
Morcovii se taie pe grosime, cu cutitul riglat, in bucati de 5 cm lungime. Tot cu cutitul riglat se taie putin din morcov pe toata suprafata exterioara, ca sa se obtina dare superficiale, verticale sau oblice, trecand cu cutitul in spirala si rotunjind putin bucata la marginea de jos (ca la butoi). Se scoate apoi mijlocul cu lingurita ca sa ramana baza si marginea de circa 1 cm grosime. In jural fiecarui butoias se lipesc cu unt doua cercuri din coaja subtire de rosie sau gogosari rosii.
Butoiasele se umplu cu salata boeuf.
Preparatul se serveste rece, ca fel intai sau garnitura la fripturi.