Chiftele cu chorizo (carnat)
Ingrediente Chiftele cu chorizo
– 3 linguri ulei de masline
– 1/4 ceapa rosie tocata
– 3 catei de usturoi tocati
– 1 ou
– 2 linguri lapte
– 50g pesmet proaspat
– 50g branza cheddar rasa
– 3 linguri coriandru tocat
– 1 lingurita pudra chilli
– 2 lingurite chimen
– 1 lingurita oregano
– 450g carne de vita tocata
– 230g chorizo tocat
Mod de preparare Chiftele cu chorizo
Preincalziti cuptorul la 230 grade C
Ungeti tava cu 2 linguri ulei de masline si pune-o deoparte. Incalzeste restul de ulei de masline intr-o tigaie si adauga ceapa si usturoiul gatindu-le pentru trei minute, invartind frecvent pana ce ceapa devine translucida.
Intre timp batem oul cu laptele intr-un castron. Adaugam pesmetul, branza, coriandrul, praful de chilli, chimenul si oregano. Le amestecam bine. Adaugam ceapa, usturoiul, carnea de vita si chorizo. Adaugam sare dupa gust si le amestecam toate bine.
Formezi mixtura in modele de bilute de aproximativ 4 cm si le aranjam si tava de copt.
Se gatesc pentru 12-15 minute pana devin crocante la exterior. De preferat sa se lase la racit o ora inainte de consum.