Creveti picanti cu usturoi
Am avut pofta de paste…din nou! Aceasta reteta este foarte usoara si rapida!! Ai putea face totul in mai putin de 30 de minute (pentru toate mamele ocupate). Este fabuloasa pentru o cina rapida si usoara. Este picanta, cu gust de usturoi, condimentata, iar apoi echilibrata de dulceata mazarii si a rosiilor prajite. Delicios!
Ingrediente:
– 24-30 creveti medii-mari, decorticati
– 2 linguri ulei de masline extra virgin
– 1 lingura unt
– 1/2 ceasca vin alb (sau se poate folosi supa de pui / bulion)
– 5 catei de usturoi
– un pumn de ardei gras rosu si galben congelat, maruntit
– 1/4 – 1/2 lingurita fulgi zdrobiti de ardei rosu
– 2 lingurite amestec de condimente
– 1 lamaie mare
– 300g de rosii cherry (prajita cu ulei de masline, sare grunjoasă, piper)
– 120g mazare dulce proaspata
– 1/2 pachet de linguini
Se taie rosiile in jumatate, se stropesc cu ulei de masline, cu sare grunjoasa si piper. Se prajesc 10-15 min. (Nota – acoperiti tigaia cu folie de aluminiu pentru a fi mai usor de curatat.)
Asa arata dupa prajire. Putin arse si ofilite. Vor avea un gust foarte dulce.
Mazarea se fierbe impreuna cu linguini…aproximativ 8-9 minute.
Se rade coaja de la lamaie. Fiti foarte atenti sa nu ajungeti la partea alba a lamaii, deoarece aceasta este amara. Aveti nevoie doar de partea galbena. Apoi, puteti taia lamaia in jumatate si stoarceti sucul. (Sfat – puneti lamaia in cuptorul cu microunde timp de aproximativ 15 secunde si rotiti-o pe tejghea inainte si inapoi sub presiune usoara inainte de taiere. Astfel veti obtine mai mult suc decat de la o lamaie rece.)
Se pun 2 linguri de ulei de masline si o lingura de unt in tigaie.
Adaugati usturoiul tocat si ardeiul gras rosu si galben cubulete. Gatiti timp de aproximativ 2 minute pe foc mediu-mare.
Intre timp, limpeziti crevetii si uscati-i.
Adaugati crevetii in tigaie.
Adaugati cel mult jumatate de lingurita de fulgi de ardei rosu zdrobiti.
Adaugati putin amestec de condimente si gatiti aproximativ 2 minute.
Adaugati sucul de lamaie si vinul alb.
Gatiti pana cand crevetii sunt opaci si roz. NU ii prajiti prea mult. Ei au nevoie doar de cateva minute.
Luati tigaia de pe foc. Adaugati coaja de lamaie. Amestecati crevetii si sosul cu pastele, mazarea dulce si deasupra puneti rosiile prajite. Pofta buna!!