Turta dulce cu bere neagra
Ingrediente Turta dulce cu bere neagra
– 150g unt
– 300g sirop de zahar ars
– 200g zahar brun muscovado
– 250ml bere neagra
– 300g faina
– 2 lingurite de bicarbonat
– 2 lingurite de scortisoara macinata
– 2 lingurite de ghimbir macinat
– 1/4 lingurita cuisoare macinate
– 300ml smantana
– 2 oua
Mod de preparare Turta dulce cu bere neagra
Se topesc intr-o tigaie pe aragaz untul impreuna cu siropul de zahar ars si zaharul muscovado. Dupa ce compozitia devine lichida se adauga berea neagra. Se adauga faina si se amesteca cu un tel ca sa nu apara cocoloase. Se adauga si linguritele de bicarbonat, scortisoara macinata, ghimbirul si cuisoarele (acest ingredient este cel care ii da incredibilul parfum al sarbatorilor).
In alt vas se pune smantana iar peste se adauga ouale si se bat impreuna. Compozitia rezultata se toarna pe amestecul precedent.
Se pune intr-o tava in cuptor la 170 grade C timp de 45 de minute.
Se scoate din cuptor, se taie in patretele egale si se preasara deasuprea zahar pudra.